Progovori...

Prolećni Cryo-Save festival zdravlja

Udruženje „Progovori" prvi put predstavilo se javnosti u okviru Prolećnog Cryo-save festivala zdravlja. Sedmi po redu Festival zdravlja posetilo je više od 15 000 ljudi. Imajući u vidu taj podatak, srećni smo što smo baš na toj manifestaciji konačno PROGOVORILI o raku jajnika.
Posebna nam je čast što je naš promotivni štand odmah nakon svečanog otvaranja Festivala posetila ministarka zdravlja profesorka dr Slavica Đukić Dejanović, koja se u razgovoru sa članicama udruženja složila da je od suštinskog značaja pričati o ovoj vrlo smrtonosnoj bolesti i stalno isticati važnost redovnih ginekoloških pregleda. Ministarka je rado prihvatila naš predlog da popuni anketu, koju smo pripremili specijalno za ovu priliku, želeći da saznamo na kom nivou je trenutno informisanost žena kada je reč o raku jajnika. Nešto kasnije bilo nam je zadovoljstvo da ugostimo i portparolku Hitne pomoći dr Nadu Macuru.
Prijatni razgovori sa mnogobrojnim posetiocima našeg štanda završavali su se deljenjem edukativnog materijala, ali i uručivanjem prigodnog poklona – broša u obliku logoa udruženja, ručnog rada članice uduženja „Progovori".