Progovori...

Prolećni Cryo-Save festival zdravlja-tribina

U sklopu Festivala zdravlja prvog dana održana je i tribina posvećena borbi protiv raznih maligniteta. O raku jajnika govorili su: prim. dr Aleksandra Mladenović Mihailović, načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zvezdara", dr Petar Radlović iz Instituta za onkologiju i radiologiju, i članice našeg udruženja – Desanka Dimitrić, predsednica i Zorica Velicki.
Sala Doma omladine bila je suviše mala da primi sve zainteresovane građane. Interesovanje je bilo zaista veliko, što nas naročito raduje. Nakon vrlo korisnih stručnih prezentacija uvaženih stručnjaka, prisutnima se obratila naša predsednica gospođa Dimitrić, koja je istakla ključne ciljeve udruženja i pozvala sve žene humanog duha da nam se pridruže. Tribina je okončana vrlo dirljivim izlaganjem Zorice Velicki, koja se pre nekoliko godina uspešno izborila sa ovim veoma opasnim rakom.
U toku tribine premijerno je emitovan i naš prvi promotivni spot u režiji mladog i vrlo darovitog humaniste Hadži-Aleksandra Đurovića.
Posebno nam je zadovoljstvo što je tribini prisustvovalo i nekoliko žena koje su se suočile sa ovom strašnom bolešću. One su nakon predavanja izrazile želju da nam se priključe, sa namerom da dodatno promovišu misiju udruženja „Progovori".