Progovori...

Spot "Riba ribi grize rep" premijerno na sajtu PROGOVORI

S ponosom predstavljamo novi spot Udruženja građana za borbu protiv raka jajnika PROGOVORI. Osim na sajtu www.progovori.rs, spot se može pogledati i na Youtube kanalu udruženja. Spot je snimljen uoči obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka jajnika (8. maj), u okviru kampanje pod nazivom Savladajmo prepreke, a tim povodom će biti emitovan i na svim najgledanijim  srpskim televizijama kako bi se skrenula pažnja šire javnosti na borbu protiv raka jajnika i rad udruženja Progovori. 

Beskrajno smo zahvalni našim poznatim damama na podršci koju su dale našoj kampanji, guvernerki Narodne banke Srbije, Jorgovanki Tabaković, piscu Ljiljani Habjanović-Đurović, poznatoj etno pevačici Bilji Krstić, portparolu hitne pomoći, Nadi Macuri, čuvenoj sportistkinji Svetlani Kitić i novinarkama Radi Đurić, Nadi Gogić, Ani Stamenković, Jeleni Petrović, Ivani Vučićević, Bojani Odavić-Lilić, Ljubici Gojgić i Zvezdani Jovanović-Popović. Takođe bismo posebnu zahvalnost uputili mladom i talentovanom umetniku Hadži Aleksandru Đuroviću, koji je režirao spot. 

Kampanja Savladajmo prepreke i spot Riba ribi grize rep treba da pošalju poruku da, iako je rak jajnika izuzetno teška i podmukla bolest, ona može da se izleči ukoliko se otkrije na vreme, kao i da žene ne treba da budu same u ovoj borbi, već da zajedno možemo lakše da savladamo prepreke.

Jedan od osnovnih ciljeva Udruženja Progovori je da se podigne svest o raku jajnika, kako bi se spasio što veći broj žena. Pravovremenom dijagnozom drastično se povećavaju izgledi za izlečenje raka jajnika. Zato je neophodno da sve žene, nezavisno od uzrasta, redovno posećuju ginekologa - bar jednom godišnje

I ovom prilikom pozivamo žene koje se suočavaju sa rakom jajnika ili su se uspešno izlečile, kao i njihove prijatelje i članove porodice, da nam se obrate ukoliko žele da podele svoja iskustva sa ovom bolešću, kako bismo zajedno podigli svest o njoj i pomogli da se spasu životi mnogih žena.