Progovori...

Svetski dan borbe protiv raka jajnika obeležen na Beogradskom hipodromu

U četvrtak, 8. Maja, obeležen je Svetski dan borbe protiv raka jajnika. Tim povodom na Beogradskom hipodromu je organizovana konferencija za medije na kojoj su govorili naši najpoznatiji stručnjaci u toj oblasti, predstavnici nadležnih institucija, kao i članica udruženja PROGOVORI, Zorica Velicki.

Konferencija je bila izuzetno posećena i na njoj se govorilo o najbitnijim temama u vezi sa lečenjem raka jajnika, od terapija i tretmana koji dobijaju pacijentkinje u našoj zemlji do administrativnih prepreka koje se javljaju u zdravstvenom sistemu i planovima za njihovo rešavanje.

Prisutni predstavnici medija, članice udruženja Progovori i njihovi prijatelji imali su prilike da premijerno pogledaju novi spot udruženja „SAVLADAJMO PREPREKE" u kome učestvuju žene iz javnog života (guvernerka Jorgovanka Tabaković, spisateljica Ljiljana Habjanović-Đurović, muzičarka Biljana Krstić, sportiskinja Svetlana Kitić, dr Nada Macura, kao i novinarke naših televizija).

Nakon konferencije, na radost svih prisutnih, organizovan je javni čas jahanja. Svi zainteresovani imali su priliku da savladaju još jednu prepreku – na konjima, čime smo simbolično povezali događaj sa nazivom kampanje Savladajmo prepreke.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj, a mi ćemo se truditi da organizujemo još ovakvih prilika za druženje i ujedno podizanje svesti o raku jajnika.