Progovori...

VELIKA POBEDA FUDBALERA ČUKARIČKOG I CRVENE ZVEZDE - I MUŠKARCI BRINU

I MUŠKARCI BRINU

Udruženje građana za borbu protiv raka jajnika „Progovori" i Udruženje ginekologa onkologa Srbije (UGOS) uz podršku fudbalskih klubova Čukarički i Crvena Zvezda obeležili Svetski dan borbe protiv raka jajnika

Muškarci su nas podržali!
Utakmica 27. kola Super lige Čukarički – Crvena Zvezda završena je pobedom domaćina Čukaričkog rezultatom 2:0.
Za nas žene iz Udruženja „Progovori" istinski pobednici su fudbaleri oba tima, kao i navijači koji su gromoglasnim aplauzom pozdravili našu akciju I MUŠKARCI BRINU.
Ove godine smo po treći put u Srbiji obeležili Svetski dan borbe protiv raka jajnika, ovog puta želele smo da se naši muškarci informišu koliko je bitno da njihove žene, majke, sestre, ćerke... idu redovno na ginekološke preglede.
Fudbaleri oba tima pre početka utakmice nosili su majice Udruženja „Progovori", a treneri trakice koje simbolizuju borbu protiv ove opake bolesti. Igrači su svojeručno potpisane majice podelili publici. Domaćini i gosti su pokalazali da je zdravlje mnogo bitnije od rivalstva i zajedničkim snagama podržali sve žene u borbi sa ovim teškim karcinomom.
Neposredno pred prvi sudijski zvižduk Igor Matić, kapiten FK Čukarički i Predrag Rajković, kapiten FK Crvene Zvezde poklonili su Zorici Velicki, našoj članici, dresove svojih klubova sa autogramima igrača.
Ovom prilikom još jednom želimo da apelujemo na žene da je redovan pregled jednom godišnje najbolja žaštita.
Rak jajnika je najsmrtonosniji ginekološki rak, a u Srbiji svake godine od raka jajnika oboli oko 950 žena, dok godišnje rak jajnika odnese više od 550 života.
U svetu se godišnje registruje 250.000 novih slučajeva obolelih od raka jajnika, a 140.000 žena izgubi bitku sa ovom bolešću.