Progovori...

Glumici Anđelini Džoli na nedavnoj operaciji uklonjeni su jajnici i jajovodi, jer su lekari detektovali potencijalno rani stadijum raka jajnika

 

Poznato je da Anđelina nosi mutirani gen BRCA1 koji kod žena znatno povećava rizik od razvoja raka dojke i raka jajnika, i da su joj od raka preminule baka, majka i tetka. Podsetimo, 2013. godine Anđelina je imala dvostruku masektomiju kako bi sprečila rak dojke.

U pismu javnosti koje je objavljeno u Njujork Tajmsu, Anđelina je otkrila da je u menopauzi, i da neće moći da ima više dece. Slično pismo, Anđelina je napisala 2013. godine, kada je javnosti saopštila da se podvrgla dvostrukoj masektomiji.

Anđelina iz vremena kada je bila trudna sa Bredom
Anđelina je bukvalno morala da donese odluku preko noći kad su joj pre dve nedelje stigli nalazi krvi.

"Prolazila sam kroz ono kroz šta prolazi hiljade drugih žena. Sama sam sebi rekla da moram da ostanem mirna i snažna, kao i da nemam razloga da mislim da neću doživeti odrastanje svoje dece ili da neću upoznati svoje unuke", napisala je ona u pismu.

Kada je donela odluku nazvala je svog supruga Breda Pita, koji je u tom trenutku bio u Francuskoj. Bred se u roku nekoliko sati našao u avionu, na putu kući.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/544823/DRAMA-Andjelini-Dzoli-odstranjeni-jajnici-i-jajovodi