Progovori...

Zdravlje žene

SZO: Od raka će oboleti čak 25 miliona

Broj od zabeleženih 14 miliona slučajeva raka u 2012. godini, u naredne dve decenije povećaće se na čak 25 miliona, podaci su koje je 3. februara objavila Svetska zdravstvena organizacija.

Detaljnije »

Svetski dan borbe protiv raka: Razotkrijmo zablude

Jedna od najrasprostranjenijih zabluda o raku je da ova bolest nema nikakve znakove i simptome, upozorili su danas stručnjaci povodom Svetskog dana borbe protiv raka, 4. februara.

Detaljnije »

Ovo su potencijalni simptomi raka

Postoje uobičajeni simptomi koji ukazuju na pojavu raka u organizmu. Eksperti upozoravaju da ih ne treba zanemarivati i da je odlazak na pregled izuzetno važan. Evo nekoliko simptoma zbog kojih treba da posetite svog lekara.

Detaljnije »

Kako ljubimci utiču na naše zdravlje?

Mnogi ljudi ljubimca smatraju članom porodice s kojim je zabavno družiti se i koji pozitivno utiče na naše raspoloženje. Međutim, ljubimci imaju još jedan pozitivan uticaj na naše živote - doprinose našem zdravlju i pomažu nam da živimo duže.

Detaljnije »

Vrste bola koje se ne ignorišu

Bol nas upozorava da nešto nije u redu. Obično vrlo brzo shvatimo o čemu se radi. Međutim, ako se bol javi iznenada, traje duže nego obično ili se čini drugačijim nego inače, postaje razlog za posetu lekaru.

Detaljnije »

Uprkos svim prognozama - pobedila rak, pobedila život

Aleksandra Matić imala je samo 22 godine kada joj je dijagnostikovan rak jajnika. Sada ima 25 i kako kaže opaku bolest je pobedila nakon teške borbe. Bori se i danas, ali sa predrasudama, zbog čega je i odlučila da svoju pobedu podeli sa čitaocima kroz knjigu "Ponovo rođena".

Detaljnije »