Progovori...

Takmičarka za Mis Arizone u borbi sa rakom jajnika

Mnogi pacijenti oboleli od raka postavljaju sebi ciljeve tokom hemioterapije, ali Kristina Andreson je sebi zadala zaista neobičan cilj. Naime, ova dvadesetpetogodišnjakinja se nadmeće u takmičenu za Mis savezne države Arizona. 

Andersonovoj je u julu ove godine dijagnostikovan redak oblik raka jajnika. Ona smatra da će joj učešće u  takmičenju lepote biti pravi način da skrene misli sa bolesti. 

Već je kupila večernju toaletu i nakit koji će nositi tokom takmičenja koje se održava krajem novembra. I dok će druge devojke imati uglavnom dugu i bujnu kosu, Kristina će na glavi nositi marame s obzirom na to da joj je sva kosa opala kao posledica hemioterapije. 

"Moram da se naviknem na svoj novi izgled", priznaje Kristina. 

Glavni menadžer takmičenja za Mis Arizone je impresioniran Kristininom hrabrošću. Na pitanje da li je sigurna da će moći da izdrži napor takmičenja pored svega kroz šta prolazi, ona mu je odgovorila da joj je potrebno nešto pozitivno čemu će se radovati. 

"Umesto da razmišljam o broju krvnih zrnaca, bolesti i krajnjem ishodu - radije bih da ostanem pozitivna jer je to pola bitke". izjavila je Kristina. "Veliki broj ljudi dopusti da ih bolest dotuče, padnu u depresiju i sklone se od celog sveta - moj cilj je da budem što pozitivnija."

Izvor: People