U novembru 2022. godine Udruženje građana za borbu protiv raka jajnika i grlića materice “Progovori” je zajedno sa Udruženjem “Naša Aska”, uz podršku Udruženja “Roditelj”, zajedno sa predstavnicima struke, poznatim ličnostima, glumicama, pevačicama, voditeljkama i sportistkinjama osnovalo Nacionalnu alijansu “VeličanstveNE”.

Nacionalna edukativna kampanja je pokrenuta s ciljem da se ukaže na opasnost humanog papiloma virusa i benefite imunizacije kako bismo osnažili proces imunizacije dece školskog uzrasta od karcinoma grlića materice kao i anusa, penisa, vulve i grla, koje takođe izaziva ovaj virus.

Alijansa “VeličanstveNE” oformila je Radnu grupu koja je 13. januara 2023. godine potpisala Deklaraciju protiv raka grlića materice.

Deklaraciju su potpisale ministar zdravlja prof. dr Danica Grujičić, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktor Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” prof. dr Verica Jovanović, predstavnica Udruženja “Progovori” Gorica Đokić i predstavnica Udruženja “Naša Aska” dr Mima Fazlagić. Radna grupa je oformljena kako bi se razmenila iskustva, koordinisale aktivnosti i zajednički radili u cilju smanjenja broja obolelih od raka grlića materice, kao i veći obuhvat imunizacije školske dece protiv HPV-a.

Srbija je 2022. godine obezbedila besplatnu vakcinu protiv HP virusa svoj deci uzrasta od devet do  do devetnaest godina.

Alijansa “VeličanstveNE” osnovana je da bismo zajedno rekli NE strahu, NE bolesti i NE HPV-u i smanjili broj obolelih od raka grlića materice.